FAQ

 
Da li će mi biti naplaćen porez na promet?

Mi smo, u skladu sa zakonom, u obavezi da u cenu uključimo i porez na promet.  

Da li Cloud b zasebno prodaje zvučne kutije?

Naravno! Zvučne kutije mogu da se kupe za 10 USD (u tu cenu uključena je isporuka na teritoriji kontinentalnog dela SAD-a). Za više informacija molimo vas da se obratite Službi za podršku potrošačima.

Da li je moguće zameniti sijalice u proizvodima Twilight Turtle, Ladybug i Sea Turtle?

Svi Twilight proizvodi imaju dugotrajna LED svetla koja obezbeđuju do 3.000 sati osvetljenja i ne mogu se menjati. Ukoliko svetlo ne svetli, a nije prošlo toliko vremena, molimo vas da nam se obratite za pomoć!

Da li je moguće zameniti sijalice u Tranquil Turtle kornjačici?

Svi proizvodi Tranquil Turtle imaju dugotrajna LED svetla koja obezbeđuju do 3.000 sati osvetljenja i ne mogu se menjati. Ukoliko svetlo ne svetli, a nije prošlo toliko vremena, molimo vas da nam se obratite za pomoć!

Da li je proizvod koji reprodukuje umirujuće zvukove podoban za moje novorođenče/dete?

Ako se koristi u skladu sa uputstvom, apsolutno jeste! Svi proizvodi koji reprodukuju umirujuće zvukove podobni su za malu decu kao dodatak na spoljnoj strani krevetića. (Zbog brige o mogućem riziku u vezi sa sindromom iznenadne smrti novorođenčadi (SIDS) i radi sprečavanja rizika od gušenja, važeće zdravstvene preporuke sugerišu da se u krevetić ne stavljaju bilo kakvi predmeti.)

Da li nudite popust na količinu?

Svakako da nudimo i hvala vam na interesovanju! Za pitanja u vezi sa popustom na veće količine, kontaktirajte nas na sales@cloudb.com.

Da li postoji mogućnost da svetlo Tranquil Turtle kornjače svetli cele noći?

Naši Tranquil Turtle proizvodi su napravljeni tako da se automatski isključuju posle 23 minuta upravo da bi se očuvao radni vek baterije. Stoga, ne postoji mogućnost da svetlo ostane uključeno cele noći.

Da li postoji mogućnost da svetlo Twilight igračke svetli cele noći?

Naši Twilight proizvodi su napravljeni tako da se automatski isključuju posle 45 minuta upravo da bi se očuvao radni vek baterije. Stoga, ne postoji mogućnost da svetlo ostane uključeno cele noći.

Da li šaljete u inostranstvo?

Da. Sa zadovoljstvom šaljemo naš „pliš sa svrhom“ u nekoliko država izvan SAD-a. Za zemlje u koje mi ne šaljemo, stvorili smo mrežu međunarodnih distributera od poverenja. Molimo vas da kontaktirate international@cloudb.com ili canadainfo@cloudb.com (ako se nalazite u Kanadi) da biste dobili ponudu ili informacije o lokalnim distributerima.

Da li za kupovinu kod vas moram da koristim kreditnu karticu?

Da. Za onlajn porudžbine primamo isključivo kreditne kartice.

Da li zvučne kutije mogu da se podese na neprekidnu reprodukciju?

Naše zvučne kutije napravljene su sa podešavanjem tajmera upravo da bi se očuvao radni vek baterije. Stoga, u ovom momentu, neprekidna reprodukcija nije moguća.

Izgubio/la sam moj zvezdani vodič. Mogu li da ga preuzmem sa vaše web stranice?

Planiramo da budu dostupniji u budućnosti, ali trenutno zvezdani vodiči nisu dostupni na našoj web stranici. Ako želite da tražite zamenu, slobodno se obratite Službi za podršku potrošačima. Biće nam drago da vam obezbedimo drugi!

Kada će mi stići naručeni proizvodi ako živim u SAD-u?

Narudžbine se šalju u roku od 7-10 dana i svi proizvodi se šalju preko UPS Ground službe (izuzev ako nije drugačije navedeno). Narudžbine primljene posle 12 sati biće obrađene sledećeg radnog dana. Narudžbine primljene vikendom i praznicima biće obrađene prvog sledećeg radnog dana. Izvinjavamo se što naše vreme isporuke nije toliko kratko kao kod nekih velikih distributera. Da bismo smanjili troškove našim kupcima i sačuvali verodostojnost naših proizvoda, isporuka traje za nijansu duže nego kod velikih prodavaca.

Kada treba bebi da zamenim malu Lullabag vreću velikom?

Bebe rastu brzo (kako vreme leti!). Iako je velika, Lullabag vreća napravljena je za bebe uzrasta od 6 -18 meseci, ovo u potpunosti zavisi od toga koliko je velika vaša beba. Važno je da proverite da li beba može komotno da pomera nogice dok je u Lullabag vreći. Kada primetite da je vreća postala tesna, pređite na veći Lullabag model.

Kako da koristim Cloud b Sound proizvode?

Jednostavno pričvrstite uređaj pomoću čičak-trake na spoljašnju stranu krevetića, dubka ili sedišta za auto. *Nikada ne ostavljajte uređaj unutar krevetića dok beba u njemu spava.

Kako da promenim baterije u zvučnoj kutiji?

Zavisi od modela, ali ovde je sve što treba da znate:

Za zvučne kutije Sleep Sheep, Sleep on the Go, Dozy Dolphin, Gentle Giraffe, Mimicking Monkey i Gentle Giraffe on the Go:

 • Obavezno vodite računa da zvučna kutija bude isključena.
 • Stavite zvučnu kutiju na sto tako da pregrada za baterije bude okrenuta nagore.
 • Uz pomoć krstaste odvrtke uklonite dva ivična zavrtnja kojima su vratanca pregrade za bateriju pričvršćena za zvučnu kutiju.
 • Palcem pažljivo pritisnite vratanca pregrade za bateriju i pomerite ih u stranu. (Za Mimicking Monkey kažiprstom pažljivo odignite i otvorite vratanca.)
 • Izvadite stare baterije.
 • Ubacite nove AA baterije. Vodite računa da baterije pravilno postavite unutar pregrade (pogledajte oznake za pozitivan i negativan pol). Neka baterije „škljocnu“ na svom mestu. *OPREZ: Nepravilno postavljene baterije mogu prouzrokovati kratak spoj ili nepravilnosti u radu.
 • Vratite na mesto vratanca pregrade za bateriju na zvučnoj kutiji.
 • Pričvrstite dva zavrtnja kako biste obezbedili vrata pregrade za bateriju.
 *Nemojte previše zatezati zavrtnje. Ukoliko se zavrtnji previše zategnu može doći do oštećenja rupa za zavrtnje

Za Tranquil Turtle, Twilight Turtle, Ladybug ili Sea Turtle:

 • Postavite kornjaču na leđa.
 • Povucite nagore preklop od tekstila na kornjačinom „stomačiću“ kako biste otkrili pregradu za baterije i prekidač za uključivanje/isključivanje.
 • Obavezno vodite računa da prekidač bude na položaju „off“ (isključeno).
 • Uz pomoć krstaste odvrtke odvrnite jedan mali zavrtanj koji drži na mestu vratanca pregrade za bateriju (nalazi se iznad reči „open“ na vratancima pregrade za bateriju).
 • Odignite malu crnu karticu tako što ćete je pritisnuti nagore dok odvrćete zavrtanj.
 • Izvadite stare baterije.
 • Ubacite nove AAA baterije. Vodite računa da baterije pravilno postavite unutar pregrade (pogledajte oznake za pozitivan i negativan pol). Neka baterije „škljocnu“ na svom mestu. *OPREZ: Nepravilno postavljene baterije mogu prouzrokovati kratak spoj ili nepravilnosti u radu.
 • Vratite na mesto vratanca pregrade za bateriju i pričvrstite zavrtanj. Nemojte previše zatezati zavrtnje. Ukoliko se zavrtnji previše zategnu, može doći do oštećenja rupa za zavrtnje!
 • Vratite preklop od tekstila preko pregrade za bateriju i pričvrstite ga.
Kako da u mom kraju pronađem prodavnicu koja nudi Cloud b proizvode?

Pronađi prodavnicu prikazaće vam spisak svih prodavaca u vašem kraju! Ukoliko ne možete da nađete prodavnicu koja vam je dovoljno blizu (dešava se), možete da naručite onlajn i da vam se pošiljka isporuči na vašu adresu. Za prodavce izvan SAD-a molimo vas da kontaktirate international@cloudb.com ili canadainfo@cloudb.com (ako ste u Kanadi).

Kako funkcioniše zvučna kutija?

Dovoljno je nekoliko jednostavnih poteza da bi iz vaše zvučne kutije počeli da se čuju umirujući zvuci. Pratite naredna uputstva za određenu plišanu igračku i javite nam se ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja. Biće nam drago da vam pomognemo!

Za zvučne kutije Sleep Sheep, Sleep on the Go, Dozy Dolphin, Gentle Giraffe i Gentle Giraffe on the Go:

 • Podesite tajmer koji se nalazi ispod dugmadi za zvuk na bočnoj strani zvučne kutije. Zvučna kutija može se podesiti da svira 23 ili 45 minuta. Posle navedenog perioda zvučna kutija automatski se isključuje. *Tajmer ne može da se deaktivira.
 • Okrenite okruglo dugme za jačinu zvuka sa bočne strane zvučne kutije u pravcu kazaljke na satu. Čućete „klik“. To znači da je aktivirana funkcija zvuka.
 • Izaberite opciju zvuka pritiskom na jedno od četiri funkcijska dugmeta za zvuk koja se nalaze bočno na kutiji iznad dugmeta za jačinu zvuka.
 • Pažljivo okrenite dugme u smeru kazaljke na satu da biste pojačali zvuk.
 • Pažljivo okrenite dugme u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu da biste utišali zvuk.
 • Zvuk možete ručno isključiti ako okrenete dugme za jačinu zvuka u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu sve dok ponovo ne začujete „klik“. U tom je položaju kutija isključena.

Za Mimicking Monkey:

 • Izaberite vašu zvučnu opciju:
  Ako pomerite crni prekidač ispod dugmadi za reprodukciju, relaksaciju i spavanje na položaj „w/o voice“ (bez glasa) ili „w/voice“ (sa glasom), možete birati da li želite da se snimljena poruka reprodukuje vašem detetu dok spava.
 • Ukoliko želite da koristite funkciju „w/voice“ (sa glasom), snimite svoj glas na sledeći način:
  • Pomerite crni prekidač na položaj „w/voice“ (sa glasom).
  • Zvučnu kutiju držite blizu usta.
  • Pritisnite dugme za snimanje „rec“. Začućete zvučni signal „bip“.
  • Razgovetno izgovorite vašu poruku. *Na raspolaganju imate 10 sekundi za snimanje glasa i u svakom momentu možete da snimite jedan segment u trajanju od 10 sekundi.
  • Otpustite dugme „rec“. Kada se snimanje završi, čućete dva puta zvučni signal „bip“.
  • Pritisnite jedno od tri dugmeta za reprodukciju, relaksaciju ili spavanje na bočnoj strani zvučne kutije.
  • Podesite željenu jačinu zvuka tako što ćete nežno pritisnuti dugme „+“ ili „-“ na bočnoj strani zvučne kutije. Vaša poruka automatski će se reprodukovati svakih 15 sekundi uz mogućnost tri različite zvučne pozadine. Zvučna kutija automatski se isključuje posle 30 minuta. Ako želite ručno da isključite zvučnu kutiju, pomerite crni prekidač na neutralan položaj.
 • Ukoliko želite da koristite funkciju „w/o voice“ (bez glasa), koristite zvučnu kutiju na sledeći način:
  • Pomerite crni prekidač na položaj „w/o voice“ (bez glasa).
  • Pritisnite jedno od tri dugmeta za reprodukciju, relaksaciju ili spavanje na bočnoj strani zvučne kutije.
  • Podesite željenu jačinu zvuka tako što ćete nežno pritisnuti dugme „+“ ili „-“ na bočnoj strani zvučne kutije. Zvučna kutija automatski se isključuje posle 30 minuta. Ako želite ručno da isključite zvučnu kutiju, pomerite crni prekidač na neutralan položaj.
Kako Lullabag pomaže bebama da bolje spavaju?

Kada koristite klasičnu ćebad ili jorgane, bebe mogu da ih odguraju nogama, da im bude zima i da se probude u suzama. Još gore je to što nezategnuti pokrivači mogu da predstavljaju rizik u vezi sa sindromom iznenadne smrti novorođenčadi (SIDS). Uz Lullabag vašem malom anđelu biće toplo, biće pokriven, bezbedan i spavaće cele noći.

Kako Lullabag pomaže da se smanje faktori rizika povezani sa sindromom iznenadne smrti novorođenčadi (SIDS)?

Iako stručnjaci još uvek ne znaju šta tačno prouzrokuje SIDS, postoje određene preporuke koje je dao Komitet za zaštitu potrošača u cilju smanjenja faktora rizika koji su povezani sa sindromom iznenadne smrti novorođenčadi. One obuhvataju:

 • U krevetiću ne treba koristiti jastuke i nezategnute prekrivače. (Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju korišćenje vreća za spavanje poput Lullabag.)
 • Beba treba da leži na jednom, čvrsto zategnutom čaršavu.
 • Bebu uvek treba stavljati da spava na leđima.

Da vaša beba spava čvrsto i bezbedno!