Vilka vi är

Linda Suh, medgrundare, VD

Som grundare och VD för Cloud b, tog Linda Suh sitt öga för design och sina år av erfarenhet inom modeindustrin och använde hennes passion, kunskap och en mammas intuition till att utveckla unika, innovativa produkter som hjälper barn sova.

Linda som är en tvåbarnsmamma, påbörjade denna färd med Cloud b när dottern Madeleine var bara 2 månader gammal. Nu har det gått 10 år och hennes två barn Madeleine och Kaidan är 11 och 6 år. Under dessa år, har varumärket fortsatt att växa och hennes barn är fortfarande inspirationen bakom företagets hjärta.

Redan från början i 2002, har Linda medverkat i alla steg tagna med att etablera Cloud b – från produktutveckling till daglig verksamhet. Föräldrar kan alltid lita på den kvalitet och kundservice som Linda har ingjutit i bolaget från allra första dagen. Cloud b-produkter hjälper nu familjer i 42 länder runt om i världen att sova bättre och att leva ett sundare liv.

Jeff Johnson, medgrundare, CTO, mångsidiga kunskaper

Ända sedan han var liten har Jeff ritat, byggt, fixat och donat. Han tog isär saker för att se hur de funkade och sedan – med lite tur – satte han ihop dem igen. Han hade en inneboende passion för leksaker, konst och innovation och det har bara vuxit med tiden.  

På 90-talet, tog han ett stort steg och startade ett webbföretag med tre vänner där han så småningom anställde Linda. Men trots flera år av framgång och snabb tillväxt, drabbades ”dotcom-bubblan” och över en natt var allt arbete som bortblåst. Kanske var det ödet, för ungefär samtidigt som kraschen, fick Linda sitt första barn och föreslog att dem startar ett annat företag, Cloud b.

Cloud b är det första företag som har tillåtit Jeff att ha den frihet han behöver för att kreativiteten ska kunna flöda genom att kombinera sina två passioner – att bygga och designa saker. Han ville göra allt han kunde för att skapa "Mjukdjur med ett syfte™" – så han kan glädjas av den sällsynta chansen att designa leksaker som får barn i hela världen att le.

Om Cloud b

Cloud b grundades år 2002 och är världens ledande tillverkare av produkter och tillbehör som hjälper föräldrar och barn sova. Vi har äran att vara internationellt erkända som det främsta företaget i sömnkategorin – tack vare hög kvalitetsdesign, utsökta säkerhetskrav och produkter som har bevisats hjälpa barn att sova säkert och djupt under hela sin utveckling.

Cloud b startade med två praktiska, men snygga produkter: lindfilten LULLAWRAP™ och den patenterade sovpåsen LULLABAG™ för spädbarn. De första produkter visade sig vara en framgång så år 2002 släppte vi en härlig ljudmaskin för barn, SLEEP SHEEP™, ett mjukisfår som man fäster på utsidan av spjälsängen. Den ger ifrån sig fyra lugnande ljud: en moders hjärtslag, vårregn, havets brus och valsång som vaggar barnet till sömns. Sedan dess har vår kollektion av mjukdjur vuxit och omfattar en hel mängd av figurer och produkter som stödjer vår filosofi om att skapa "Mjukdjur med ett syfte."

Våra ljud- och ljusprodukter har utformats med omsorg för att skapa en rogivande och lugnande effekt, vilket innebär att regelbundna sömnmönster etableras för spädbarn, barn och föräldrar. Pediatrisk forskning har bekräftat att bekanta, rogivande ljud lugnar sinnet och hjälper barn uppnå en lugnare och djupare sömn. En stor del av vår framgång är tack vare rekommendationerna vi fick från Cloud b:s rådgivande styrelse som består av barnläkare, föräldrar, lärare och sömnspecialister.


Vi inser att alla barn förtjänar kvalitetssömn och samarbetar med Max’s Love Project för att ge TWILIGHT TURTLES till barn med cancer. Max’s Love Project skapades för att hedra SuperMax Wilford, en femårig "SuperKid" som kämpar mot sin hjärncancer. Denna kaliforniska välgörenhetsorganisation jobbar med att stödja SuperKids i sin kamp mot cancer medan de genomgår sin behandling. Genom egen personlig erfarenhet började Max att kalla dem lysande gröna stjärnorna från

Twilight Turtle för "läkande stjärnor" eftersom grönt är en superhjältefärg.

Våra produkter är tillgängliga i över 40 länder världen runt. Produkterna kan köpas på nätet, i specialbutiker, presentaffärer och hos stora detaljhandlare runt hela världen som Barnes & Noble, Bloomingdales, Dillard's, Nordstrom, Von Maur, Harrods i London, och FNAC i Frankrike. Hela Cloud b-kollektionen hittar du på www.cloudb.com.